XAML چیست؟
XAML یک زبان نشانه گذاری اعلامی است. XAML ایجاد یک رابط کاربری برای یک برنامه NET Core را ساده می کند. در XAML می توان عناصر UI قابل مشاهده را ایجاد و سپس با استفاده از فایل های code-behind که از طریق تعاریف کلاس جزئی به نشانهگذاری متصل شدهاند، تعریف UI را از منطق جدا کرد.
XAML یک راه ساده و آسان برای طراحی عناصر UI است. با XAML، این ما هستیم که تصمیم می گیریم که آیا می خواهیم اشیاء را مستقیما در XAML ایجاد کنیم یا آن ها را با استفاده از کد به XAML اعلام کنیم.
XAML در اصل XML است، اما XAML دارای برخی ویژگی های نحوی منحصر به فرد است. مهمترین آنها عبارتند از:
- Property elements
- Attached properties
- Markup extensions
این ویژگی ها از افزونه های XML نیستند. XAML یک XML کاملا قانونی است اما این ویژگی ها از XML به روش های منحصر به فردی استفاده می کنند.
کاربرد XAML چیست؟
XAML یک زبان برنامه نویسی توصیفی جدید است که توسط مایکروسافت برای نوشتن رابط های کاربری برای برنامه های مدیریت شده نسل بعدی توسعه یافته است. XAML زبانی برای ساخت رابط های کاربری برای برنامه های کاربردی ویندوز و موبایل است. فریمورک های Windows Presentation Foundation (WPF)، UWP ، Xamarin Forms و .Net MAUI از XAML برای طراحی رابط کاربری استفاده می کنند.
در XAML، ایجاد، مقدار دهی اولیه و تنظیم خصوصیات اشیاء با روابط سلسله مراتبی بسیار آسان است.
از XAML عمدتاً برای طراحی رابط کاربری گرافیکی استفاده میشود، اما میتوان از آن برای مقاصد دیگر نیز استفاده کرد، به عنوان مثال، برای اعلام گردش کار در Workflow Foundation.
اهمیت یادگیری زبان XAML
برنامه نویس های .Net که قصد دارند روی برنامه های WPF، Windows Phone، Windows Store، Silverlight و همچنین توسعه اپلیکیشن های اندروید، ios، mac یا ویندوز کار کنند یادگیری زبان XAML یک امر ضروری است.
زبان XAML چگونه کار می کند؟
فایل XAML ابتدا توسط یک پردازنده XAML مخصوص پلتفرم تفسیر می شود. سپس پردازنده XAML فایل XAML را به کد داخلی که عنصر UI را توصیف می کند تبدیل می کند و کد داخلی و کد سی شارپ از طریق تعاریف کلاس های جزئی به هم مرتبط می شوند و سپس کامپایلر دات نت برنامه را می سازد.
مزایای XAML
یکی از مشکلات دیرینه ای که همه ما در طراحی رابط کاربری گرافیکی با آن روبرو هستیم را می توان با استفاده از XAML حل کرد. می توان از آن برای طراحی عناصر UI در برنامه های Windows Forms استفاده کرد.
در چارچوب های قبلی رابط کاربری گرافیکی، هیچ جدایی واقعی بین ظاهر یک برنامه و نحوه رفتار آن وجود نداشت. هم رابط کاربری گرافیکی و هم رفتار آن به یک زبان ایجاد شده اند، به عنوان مثال سی شارپ یا VB.net، که نیازمند تلاش بیشتر توسعه دهنده برای پیاده سازی رابط کاربری و رفتار مرتبط با آن است.