پایگاه داده (DataBase) SQL:
دیتابیس SQL مخفف Structured Query Language است. SQL برای پایگاه داده های رابطه ای استفاده می شود. پایگاه داده SQL مجموعه ای از جداول است که مجموعه خاصی از داده های ساخت یافته را ذخیره می کند.
تاریخچه Sql:
در دهه 1970 محصولی به نام 'SEQUEL'، زبان جستجوی ساختار یافته انگلیسی، که توسط IBM توسعه یافت و در نهایت SEQUEL به 'SQL' تغییر نام داد،Sql مخفف زبان پرس و جو ساخت یافته است. در سال 1986، SQL توسط ANSI (موسسه استاندارد ملی آمریکا) و در سال 1987 توسط ISO (سازمان بین المللی استاندارد) مورد تایید قرار گرفت. T-SQL نیز مخفف Transact Structure Query Language است که یک محصول از مایکروسافت است و پسوند زبان SQL است.
مقدمه:
این آموزش برای کاربران جدید که در شروع مسیر یادگیری دستورات SQL هستند مناسب است. آموزش دستورات اساسی و پایه زبان Sql به کاربران جدید کمک می کند تا با مرور برخی از عبارات اساسی برای ایجاد جداول و درج داده ها شروع به کار کنند. در این آموزش از Transact-SQL، پیاده سازی استاندارد SQL مایکروسافت استفاده شده است. عبارات این آموزش عمداً ساده هستند و به معنای نشان دادن پیچیدگی موجود در ایجاد یک پایگاه داده نیستند.
پیش نیاز:
لازم است که SQL Server را روی رایانه خود نصب کرده باشید.
دستور Create (ایجاد جدول) در SQL
فرض کنید قصد ذخیره کردن اطلاعات فردی دانشجویان دانشگاه پیام نور را داریم، برای ایجاد این جدول در SQL باید از دستور Create مانند مثال زیر استفاده کنیم:
جدول بالا شامل ستون هایی جهت ذخیره کردن اطلاعاتی مانند(نام و نام خانوادگی،سن،جنسیت،تاریخ تولد) می باشد.توجه داشته باشید که Id جدول دانشجویان AUTO INCREMENT است که Sql به ترتیب مقداردهی میکند و دوعدد (1,1) نشان دهنده شروع از Id از 1 و یکی یکی بالارفتن آن است.
هر ستون که اجباری باشد باید از عبارت NOT NULL استفاده کرد(مانند FullName)
دستور Insert (درج داده) در جدول SQL
برای درج داده جدید یا به اصطلاح Insert کردن در جدول SQL باید از دستور Insert مانند مثال زیر استفاده کنیم:
در مثال بالا در جدول دانشجویان اطلاعات دو دانشجو را ثبت کرده ایم،یادآوری می شود که مقداردهی Id به دلیل AUTO INCREMENT بودن این ستون، لازم نیست.
دستور Select (بازیابی و دریافت اطلاعات) در SQL
برای بازیابی اطلاعات ثبت شده در جدول SQL باید از دستور Select مانند مثال زیر استفاده کنیم:
(*) در کوئری اول تمام ستون های جدول را بازمیگرداند اما اگر فقط یک یا چند ستون آن را بخواهیم به جای (*) نام ستون مورد نظر در جدول را مینویسیم.
توجه داشته باشید که میتوان بعداز عبارت (as) نام نمایشی ستون مورد نظر را قرار داد مانند کوئری دوم.
اگر بخواهیم فیلتر خاصی بر روی هریک از ستون های جدول اعمال کنیم فقط کافی است از کلیدواژه Where استفاده کنیم به عنوان مثال در کوئری سوم ما لیست دانشجویان بالای 20 سال سن را دریافت میکنیم.
دستور Update (ویرایش اطلاعات) در SQL
برای ویرایش کردن اطلاعات ثبت شده در SQL باید از دستور Update مانند مثال زیر استفاده کنیم:
در کوئری بالا هرچند ستون جدول را میتوانیم ویرایش کنیم مانند کوئری بالا که سن و نام دانشجویی که آیدی 2 را دارد تغییر داده ایم.
دستور Delete (حذف) در Sql
برای حذف اطلاعات ثبت شده در SQL باید از دستور Delete مانند مثال زیر استفاده کنیم:
برای حذف رکورد یا رکورد هایی خاص با شرط خاص از Delete From استفاده میکنیم مانند کوئری اول.
اگر بخواهیم کل جدول را حذف کنیم همانند کوئری دوم (که کل جدول دانشجویان را حذف کردیم) از Drop استفاده میکنیم،توجه داشته باشید که در این حالت کل اطلاعات جدول شما نیز حذف میشود.
جمع بندی
در این آموزش به بررسی دستورات T-Sql بسیار مهم در SQL پرداخته شد، که به راحتی با همین دستورات ساده می توانید اولین جدول خود را در دیتابیس ساخته و عملیات CRUD را بروی داده های خود پیاده سازی کنید.
برای ثبت نظر باید در سایت ثبت نام یا ورود نمایید